Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Producten met gebreken

Hallo

Bij een productieproces is bekend dat 17% van de producten gebreken vertonen. Bereken de kans dat er in een levering van 6 van deze producten er meer dan 2 en minder dan 5 stuks GEEN gebreken vertonen.

Het beste is denk ik eerst de kans berekenen dat het WEL gebeurd dus op 0, 1, 6.

Wat moet ik dan juist berekenen?
Klopt dit of vergis ik me?

bertje
3de graad ASO - donderdag 23 augustus 2007

Antwoord

Lijkt me een typisch geval van 3. Binomiale verdeling.

X:aantal producten zonder gebreken
p=0,83
n=6
X~Bin(6,.83)

Gevraagd: P(2X5)

P(2X5)=P(X4)-P(X1)
of wel zo handig:
P(2X5)=P(X=3)+P(X=4)

...en dat laatste kan je berekenen (of uit een tabel halen).

Zou dat lukken?

WvR
donderdag 23 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq