Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Hallo mensen
Ik ben bezig met mijn examen voor te bereiden en heb een vraag waar ik geen antwoord op vind.

Van een normale verdeling x is gegeven dat ze een gemiddelde heeft van 13. Verder is gegeven P(x=11)= 0,8023
Hoe groot is de standaarddeviatie van deze variantie.

Hopelijk kunnen jullie me op weg helpen wat kan er echt niet aan uit.

Mvg Bertje

bertje
3de graad ASO - donderdag 23 augustus 2007

Antwoord

Even kort:

Standaardiseren: P(Z(11-13)/s)=P(Z-2/s)=0,8023
Dan ook (spiegelen) P(Z2/s)=0,8023

Nu bij kans 0,8023 de grenswaarde terugzoeken en s berekenen.

Een tekeningetje maken helpt ook.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 23 augustus 2007

©2001-2025 WisFaq