Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal met sin en cos

ik moet voor vakantietaak volgende integraal berekenen
sin^xcos^4x
zelf ben ik al gekomen dat je dan sin2x(cos2x)2
ofwel (1-cos2x)/2(1+cos2x)22 maar hoe moet dit verder ?

dirk
3de graad ASO - donderdag 23 augustus 2007

Antwoord

Dirk,
Als de exponenten beide even zijn en niet te groot dan de dubbele hoek gebruiken.Dus substitutie van sin2x=2sinxcosx en cos2x=2cos2x -1 geeft:
Integraal=1/8òsin22x(1+cos2x)dx=1/16ò(1-cos4x)dx+1/16òsin22xdsin2x.
Verder moet het wel lukken.

kn
donderdag 23 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq