\require{AMSmath} Tips nodig voor oefeningen Hallo, ik zou graag wat tips hebben om de volgende limieten op te lossen: lim x-0 : (4.x3-2.x2+x)/(3.x2+2.x) lim x- oneindig : (x2)/(7+Ö(-4.x)) lim x- oneindig: (sin3x)/x lim x-0 : tan(Pi.x)2 / (2.pi2.x2) Alvast bedankt Rep Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 21 augustus 2007 Antwoord 1. Je bekomt 0/0 voor x®0. Dus deel teller en noemer door x. (uitkomst:1/2) 2. Enkel x®-¥ Hoogste macht staat in de teller. Teller en noemer steeds positief. Dus : +¥ 3. voor x®¥: tellerÎ[-1,1] en noemer®¥: dus 0 (Voor x®0 zou de limiet gelijk zijn aan 3) 4. Maak gebruik van : lim(x®0):tan(z)/z = 1 met z=(px)2 Uitkomst: 1/2 LL dinsdag 21 augustus 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik zou graag wat tips hebben om de volgende limieten op te lossen: lim x-0 : (4.x3-2.x2+x)/(3.x2+2.x) lim x- oneindig : (x2)/(7+Ö(-4.x)) lim x- oneindig: (sin3x)/x lim x-0 : tan(Pi.x)2 / (2.pi2.x2) Alvast bedankt Rep Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 21 augustus 2007
Rep Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 21 augustus 2007
1. Je bekomt 0/0 voor x®0. Dus deel teller en noemer door x. (uitkomst:1/2) 2. Enkel x®-¥ Hoogste macht staat in de teller. Teller en noemer steeds positief. Dus : +¥ 3. voor x®¥: tellerÎ[-1,1] en noemer®¥: dus 0 (Voor x®0 zou de limiet gelijk zijn aan 3) 4. Maak gebruik van : lim(x®0):tan(z)/z = 1 met z=(px)2 Uitkomst: 1/2 LL dinsdag 21 augustus 2007
LL dinsdag 21 augustus 2007
©2001-2024 WisFaq