Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaalde integraal

Hey,

Ik zit al uren te zoeken op de volgende integraal:
dx /(sinx + cosx)2. De grenzen moeten dan van 0..Pi/2.
Ik geraak er echt niet uit, ik dacht te proberen met substitutie van t = tan x.

Willen jullie mij zo snel mogelijk helpen?
Van harte bedankt!

Ben
3de graad ASO - donderdag 28 juni 2007

Antwoord

Ben.
(sinx+cosx)2=1+2sinxcosx=1+2tgxcos2x.Stel tgx=t.Zo moet het wel lukken.

kn
donderdag 28 juni 2007

©2001-2024 WisFaq