\require{AMSmath} Bepaalde integraal Ik moet de bepaalde integraal berekenen van de volgende functie (tussen $\pi$/6 en $\pi$/3) :(ln(sin(x))/cos2(x)Ik kom het volgende resultaat uit : tan(x)·ln(sin(x)) - xNa invullen van de grenzen bekom ik dan het volgende :√3·ln(√3/2)-√3/3·ln1/2 - $\pi$/6Op mijn resultatenblad staat echter de uitkomst :2/3·√3·ln2/3 + $\pi$/6Waar zou mijn fout kunnen zitten ? Brecht Student universiteit België - dinsdag 26 juni 2007 Antwoord Beste Brecht,Je hebt het goed, de opgegeven uitkomst is fout.Je antwoord kan nog vereenvoudigd worden tot:√3·ln(27/16)/6 - $\pi$/6mvg,Tom td dinsdag 26 juni 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de bepaalde integraal berekenen van de volgende functie (tussen $\pi$/6 en $\pi$/3) :(ln(sin(x))/cos2(x)Ik kom het volgende resultaat uit : tan(x)·ln(sin(x)) - xNa invullen van de grenzen bekom ik dan het volgende :√3·ln(√3/2)-√3/3·ln1/2 - $\pi$/6Op mijn resultatenblad staat echter de uitkomst :2/3·√3·ln2/3 + $\pi$/6Waar zou mijn fout kunnen zitten ? Brecht Student universiteit België - dinsdag 26 juni 2007
Brecht Student universiteit België - dinsdag 26 juni 2007
Beste Brecht,Je hebt het goed, de opgegeven uitkomst is fout.Je antwoord kan nog vereenvoudigd worden tot:√3·ln(27/16)/6 - $\pi$/6mvg,Tom td dinsdag 26 juni 2007
td dinsdag 26 juni 2007
©2001-2024 WisFaq