\require{AMSmath} Splitsing in partieelbreuken Hoi, ik heb een vraagje over splitsing in partieelbreuken: $\int{}$(5t2)/((1+t)(4+t2))dt Als ik deze opgave wil splitsen: A/(1+t) + Bt+C/(4+t2) Bekom ik: A=0 (B=1 en C=-1) Is dat mogelijk dat A=0? Of heb ik ergens iets verkeerd gedaan. Indien het mogelijk is, mag gewoon die term geschrapt worden? Nick 3de graad ASO - zaterdag 23 juni 2007 Antwoord Ik denk dat je A, B en C niet kloppen! Ik kom uit op A=1, B=4 en C=-4. Dus nog maar 's kijken... WvR zaterdag 23 juni 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, ik heb een vraagje over splitsing in partieelbreuken: $\int{}$(5t2)/((1+t)(4+t2))dt Als ik deze opgave wil splitsen: A/(1+t) + Bt+C/(4+t2) Bekom ik: A=0 (B=1 en C=-1) Is dat mogelijk dat A=0? Of heb ik ergens iets verkeerd gedaan. Indien het mogelijk is, mag gewoon die term geschrapt worden? Nick 3de graad ASO - zaterdag 23 juni 2007
Nick 3de graad ASO - zaterdag 23 juni 2007
Ik denk dat je A, B en C niet kloppen! Ik kom uit op A=1, B=4 en C=-4. Dus nog maar 's kijken... WvR zaterdag 23 juni 2007
WvR zaterdag 23 juni 2007
©2001-2024 WisFaq