Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Glucosegehalte in bloed

Het glucosegehalte in het bloed bij suikerziekten is normaal met een gemiddelde van 105 mg per 100 ml en een variantie van 81 mg per (100 ml)

1. Wat is het percentage der suikerzieken met een glucosegehalte tussen 90 en 125 mg per 100 ml?
2. Hoe groot moet het glucosegehalte van een patiënt minimaal zijn opdat het behoort tot de 10 % suikerzieken met het hoogste glucosegehalte?
3. Van een bepaalde patiënt weet men dat zijn glucosegehalte 85 mg per 100 ml bedraagt. Behoort deze patiënt tot de 5 % suikerzieken met het laagste glucosegehalte?

Michae
3de graad ASO - zondag 3 juni 2007

Antwoord

X is normaal verdeeld met m=105 en s=9

1) Los op P(90X125)= P(X125) - P(X90).... de rest is standaard.
2) De grens g van de 10% hoogsten komt overeen met de waarde 90% cumulatief. M.a.w. P(Xg)=0,90. Daaruit valt g eenvoudig te berekenen.
3) Wanneer je P(X85) berekent weet je het antwoord....... toch ????

Laat in het vervolg eerst even zien wat je zelf geprobeerd hebt en waar je vastloopt.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 7 juni 2007

©2001-2024 WisFaq