Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poissonverdeling toepassing

Bij een vraag i.v.m. de Poissonverdeling vind ik maar één deel van de vraag.Gemiddeld gebeurt er op een weg elke 100 dagen een ongeluk. Het aantal ongelukken per maand(30 dagen) is Poisson verdeeld.
a. Wat is de kans op 1 ongeluk per maand
b. wat is de kans dat tussen twee opeenvolgende ongelukken niet meer dan 3 dagen liggen?

Vraag a vind ik P(x=1)= 0,2223 met gemiddelde =0.3

Maar vraag b lukt niet, weet wel dat het antwoord 0,0296 is, hoe komt men hieraan?

Vannes
3de graad ASO - vrijdag 25 mei 2007

Antwoord

Beste Vanneste,

Niet meer dan twee dagen ertussen. Neem je een periode van 3 dagen (gem=0,03). Dan is dit de kans dat er meer dan 1 ongeluk gebeurt.

Lukt het zo? Groet. Oscar

os
vrijdag 25 mei 2007

©2001-2024 WisFaq