Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal van dx/sinx

Hallo,

De opgave is dus om de integraal van dx/sinx te bereken. Ik heb het op deze manier uitgewerkt: http://img368.imageshack.us/my.php?image=sinpm1.jpg

Is dit echter een goede werkwijze/oplossing? Of is er een gemakkelijkere manier om deze integraal op te lossen?

Alvast bedankt!

Nick
3de graad ASO - dinsdag 22 mei 2007

Antwoord

Nick, Jouw manier is fout.
Ik zou het zo doen:sinx=2sin1/2xcos1/2x=tg1/2x(2cos21/2x).Als tg1/2x=t,dan is
dt=dx/2cos21/2x,zodatòdx/sinx=òdt/t=ln/t/+C=ln/tg1/2x/+c.

kn
dinsdag 22 mei 2007

©2001-2024 WisFaq