\require{AMSmath} Oppervlak ellips Bereken de oppervlakte van de ellips met parametervergelijkingen: x=a.cosx y=b.sinx met aÎ[o,2p] Bij de oplossing begint men met: oppervlakte ellips = 4òydx met als bovengrens a en ondergrens 0........ Hoe komt men hieraan??? Jo Student Hoger Onderwijs België - zondag 13 mei 2007 Antwoord Dag Jo, Het beste maar de coordinaten invullen: y = b.sint, dx = -a.sint dt Dan krijg je 4òabsin2tdt (van t = 0 tot p/2) Je merkt dan uiteindelijk dat je het oppervlak ook kunt krijgen door de ellips als een uitgerekte cirkel te beschouwen. Ik denk deat je er zo wel uitkomt? Groet. Oscar. os zondag 13 mei 2007 Re: Oppervlak ellips ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bereken de oppervlakte van de ellips met parametervergelijkingen: x=a.cosx y=b.sinx met aÎ[o,2p] Bij de oplossing begint men met: oppervlakte ellips = 4òydx met als bovengrens a en ondergrens 0........ Hoe komt men hieraan??? Jo Student Hoger Onderwijs België - zondag 13 mei 2007
Jo Student Hoger Onderwijs België - zondag 13 mei 2007
Dag Jo, Het beste maar de coordinaten invullen: y = b.sint, dx = -a.sint dt Dan krijg je 4òabsin2tdt (van t = 0 tot p/2) Je merkt dan uiteindelijk dat je het oppervlak ook kunt krijgen door de ellips als een uitgerekte cirkel te beschouwen. Ik denk deat je er zo wel uitkomt? Groet. Oscar. os zondag 13 mei 2007
os zondag 13 mei 2007
©2001-2024 WisFaq