Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal van de de volgende

hey,

Ik had een vraag i.v.m. de volgende integraal :
ò x1 naar x2 ( m(du/dt)udt ) / (Ö1-v/c2)=mòo naar u (u)/(1-u2/c2)^3/2
hoe kan ik zoiets wiskundig uitwerken met STEL 1-v2/c2=T
ik ben al even aan het proberen maar ik geraak niet uit.
Wilt u mij helpen dit wiskundig uit te werken..dank je

M.Vaha
3de graad ASO - woensdag 9 mei 2007

Antwoord

Dag,

Ik neem aan dat je bezig bent met de relativiteitstheorie.
Maar je integralen zijn niet helemaal helder.

Ik zie: òu(1-u2/c2)-3/2du
Eerst maar substitutie: x = u/c, dx = du/c
Zodat we krijgen: còx(1-x2)-3/2dx
Dan substitutie: y = x2, dy = xdx
Komt er: 1/2cò(1-y)-3/2dy
En die is wel te doen denk ik.

Maar ik weet niet of die de juiste integraal was.

Groet. Oscar


os
donderdag 10 mei 2007

©2001-2024 WisFaq