Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50548 

Re: Re: Re: Re: Lineaire afbeeldingen tussen vectorruimten

Eens kijken of ik het allemaal goed op heb.
Er wordt gevraagd om de matrix T van deze afbeeldingen op te stellen voor de standaardbasissen.

Ik kies {1,x,x2} en {1,x,x2,x3,x4}

(1,0,0) - (1,0,1,0,0)
(0,1,0) - (0,1,0,1,0)
(0,0,1) - (0,0,1,0,1)

(1,0,1,0,0) = 1·(1,0,0,0,0)+ 0·(0,1,0,0,0)+ 1·(0,0,1,0,0)+
(0,1,0,1,0) = 0·(1,0,0,0,0)+ 1·(0,1,0,0,0)+ 0·(0,0,1,0,0)+
(0,0,1,0,1) = 0·(1,0,0,0,0)+ 0·(0,1,0,0,0)+ 1·(0,0,1,0,0)+

Resultaat:

T= ( 1 0 0 )
( 0 1 0 )
( 1 0 1 )
( 0 1 0 )
( 0 0 1 )

Als dit alles correct is ben je van harte bedankt en mag deze vraag dicht. Anders heb ik nog een beetje extra uitleg nodig :).

Alvast dank,

Pieter
Student universiteit België - dinsdag 1 mei 2007

Antwoord

helemaal goed

os
dinsdag 1 mei 2007

©2001-2025 WisFaq