\require{AMSmath} Vergelijking uitwerken. 1) 1/9.(1/2x-3)-2/3.(1/4x-5)+1/9=2/3x2) x-2/3 - 5x-36/4 = 12-x/2 -1 jola 1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 24 april 2007 Antwoord Haakjes wegwerken: 1/18x -3/9 -2/12x +10/3 + 1/9 = 2/3xBreuken gelijksoortig maken: 1/18x - 6/18 - 3/18x + 60/18 + 2/18 = 12/18xTermen met x naar links: 1/18x - 3/18x - 12/18x = 6/18 - 60/18 - 2/18Samennemen: -14/18x = -56/18x = 4Probeer de tweede eerst zelf eens. Controleer eerst even of er niets tussen haakjes staat want bv x-2/3 is iets anders dan (x-2)/3vr groet pl dinsdag 24 april 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
1) 1/9.(1/2x-3)-2/3.(1/4x-5)+1/9=2/3x2) x-2/3 - 5x-36/4 = 12-x/2 -1 jola 1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 24 april 2007
jola 1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 24 april 2007
Haakjes wegwerken: 1/18x -3/9 -2/12x +10/3 + 1/9 = 2/3xBreuken gelijksoortig maken: 1/18x - 6/18 - 3/18x + 60/18 + 2/18 = 12/18xTermen met x naar links: 1/18x - 3/18x - 12/18x = 6/18 - 60/18 - 2/18Samennemen: -14/18x = -56/18x = 4Probeer de tweede eerst zelf eens. Controleer eerst even of er niets tussen haakjes staat want bv x-2/3 is iets anders dan (x-2)/3vr groet pl dinsdag 24 april 2007
pl dinsdag 24 april 2007
©2001-2024 WisFaq