Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortels

Hallo meneer/mevrouw,

Hoe kan het als ik de som (Ö3 + 2)2 op een rekenmachine intyp een andere uitkomst uitkrijg namelijk: 13,92... dan als ik hem zo uit mijn hoofd uitreken de uitkomst is dan: 2Ö3 + 4.

B.v.D,
Jolanda.

Joland
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 23 april 2007

Antwoord

Beste Jolande,

Een tweeterm in het kwadraat werk je uit volgens:

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2

Dat geeft hier Ö32+2.2.Ö3+22 = 3+4Ö3 + 4 = 7+4Ö3.
Als je dat afrondt, zoals een rekenmachine doet, vind je 13,93.

mvg,
Tom

td
maandag 23 april 2007

©2001-2024 WisFaq