\require{AMSmath} Integraal van volgende ln-functie Ik zoek voor een vraagstuk de integraal van 1f(x) = ------------- x · ln(x/µ)waarbij µ een getal is.Iedereen alvast bedankt voor de hulp !! jimmy 3de graad ASO - vrijdag 6 april 2007 Antwoord ò1/xln(x/m) dx = ò{1/x}.{1/ln(x/m)} dx = ò{1/ln(x/m)} d(lnx) = ò1/(ln(x)-ln(m)) d(lnx) = [ln(ln(x)-ln(m))] = [ln(ln(x/m))] groeten, martijn mg zaterdag 7 april 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zoek voor een vraagstuk de integraal van 1f(x) = ------------- x · ln(x/µ)waarbij µ een getal is.Iedereen alvast bedankt voor de hulp !! jimmy 3de graad ASO - vrijdag 6 april 2007
1f(x) = ------------- x · ln(x/µ)
jimmy 3de graad ASO - vrijdag 6 april 2007
ò1/xln(x/m) dx = ò{1/x}.{1/ln(x/m)} dx = ò{1/ln(x/m)} d(lnx) = ò1/(ln(x)-ln(m)) d(lnx) = [ln(ln(x)-ln(m))] = [ln(ln(x/m))] groeten, martijn mg zaterdag 7 april 2007
mg zaterdag 7 april 2007
©2001-2024 WisFaq