Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49983 

Re: Groei functie

Bedankt!
Ik vroeg me af hoelang het zou duren mocht de vijver bedekt zijn met vier zulke plantjes, ipv met eentje...
Alvast bedankt

jo
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 3 april 2007

Antwoord

Stel dat je begint (t=0) met 1 plantje, dan heb je op t=1 2 plantjes en op t=2 4 plantjes etc... (wegens de verdubbeling)
Als je nu al begint met 4 plantjes (ipv 1) dan loop je dus 2 dagen "vóór op schema" als t ware.
dus dan duurt het geen 20 dagen maar 18 dagen eer de vijver vol is.

groeten,
martijn

mg
dinsdag 3 april 2007

©2001-2024 WisFaq