Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel (3X2) met parameter

hello again,

Ik moet dus een stelsel oplossen waarvan ik de resultaat aan de hand van een zekere l moet bespreken:

lx+y+z=2
x+ly+z=3


als resultaat krijg ik

x= 3 - t - l[ (2-3l +tl - t) / (1 - l^2) ]
y= (2 - 3l -lt - t) / (1 - x^2)
z= t


de vraag is nu hoe ik aan de hand van l het boeltje moet bespreken?

Ik heb alvast indien l = 1 dat de oplossingverzameling leeg is, en ik vermoed dat ik nu l1 en l1 zal moeten doen.
Maar wat moet ik in die gevallen doen?
Wat verwacht men als oplossingverzameling?

jeffre
Student universiteit België - maandag 26 maart 2007

Antwoord

Bespreken "aan de hand van l" is inderdaad niet erg helder. Ik vermoed dat je voor iedere l de oplossingsruimte moet aangeven. Als ik het zo zie is de oplossing voor iedere l (behalve l=1) een lijn. De steun- en richtingsvector van die lijn hangen af van l. Uit de oplossing die je al hebt kun je die volgens mij vinden. En dat is dan het antwoord.

os
maandag 26 maart 2007

©2001-2024 WisFaq