Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe integreren als geen enkele methode lijkt te passen

Opgave is bereken de Integraal van:
(2x3-1) / (3Ö(x4-2x))dx

Tlijkt me niet dat je hier partiële integratie kan gebruiken. Ik heb geprobeerd van te splitsen (2x3 op de noemer en dan 1 op de noemer), en daarop dan de subsitutiemethode te doen. Maar als ik t= x4-2x kies dan is dt= 4x3-2 dx. De teller past niet mooi in de noemer. En ik zie niet wat ik anders als keuze voor t zou kunnen kiezen.

Waarschijnlijk moet ik iets doen met het gene dat onder de wortel staat vooralleer te kunnen integreren. Tis een tijdje geleden dat we dat hoofdstuk deden en nu vlot het niet meer zo goed. Kunnen jullie mij een vertrek geven zodat ik verder kan?????

Vicky
3de graad ASO - vrijdag 16 maart 2007

Antwoord

(2x3-1) = 1/2(4x3-2)

dus ò(2x3-1)/3Ö(x4-2x) dx
= ò1/2(4x3-2)/3Ö(x4-2x) dx
= 1/2ò1/3Ö(x4-2x) d(x4-2x) ...

kom je er nu verder zelf uit?

groeten,
martijn

mg
vrijdag 16 maart 2007

©2001-2024 WisFaq