Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machtsfuncties

als je b.v 2 tot macht 3 doe krijg je 8.
Als ik de uitkomst 8 heb hoe kom ik dan terug op 2?
b.v Los op x4=100
Hoe weet ik dan wat x is
(mijn rekenmachine = TI-30XIIB)

kim
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 14 maart 2007

Antwoord

't Lijkt me niet 'echt iets' voor de onderbouw, maar handig om te weten is dat de 'omgekeerde' bewerking van 'tot de macht 3' is 'tot de macht 1/3'.

81/3=2

Dit is hetzelfde als de 'derdemachtswortel'. Weet je wel.... Het 'omgekeerde' van 'kwadraat' is 'de wortel' oftewel 'tot de macht een half'.

Dus bij x4=100 neem je x=4Ö100 oftewel 1001/4

WvR
woensdag 14 maart 2007

©2001-2024 WisFaq