Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken ik constante schaalopbrengsten?

Hallo,

Graag had ik wat meer geweten over de berekening van constante schaalopbrengsten. Hoe bereken je dit? Bijvoorbeeld bij volgende functie: 100*x^a*y^b

Alvast bedankt
Dieter

DB
Student universiteit België - dinsdag 13 maart 2007

Antwoord

Dieter,
Productiefunctie K(x,y)=100x^ay^b.Dan is K(lx,ly)=
l^(a+b)K(x,y).Neem a+b=1.Dan betekent dit dat als de pruductiefactoren met een factor l toenemen,ook de productie met dezelfde factor toeneemt.In dit geval spreekt men van constante schaalopbrengsten.

kn
dinsdag 13 maart 2007

©2001-2025 WisFaq