\require{AMSmath} Booglengte x^(2/3) + y^(2/3) = a^(2/3)y = Ö((a^(2/3)- x^(2/3))^3)y'= (3/2)Ö(a^(2/3)- x^(2/3))L= (de integraal van -a (ondergrens) tot a (ik kan het symbool niet vinden)) Ö(1+(9/4)(a^(2/3)- x^(2/3)))en nu kan ik niet meer verder...ik hoop dat het een beetje duidelijk is! sophie 3de graad ASO - zaterdag 10 maart 2007 Antwoord Hallo SophieJe afgeleide is niet juist.Je hebty = (a2/3 - x2/3)3/2Dusy' = 3/2.(a2/3 - x2/3)1/2.(-2/3.x-1/3) =-(a2/3 - x2/3)1/2.x-1/31 + (y')2 = a2/3/x2/3Dit levert dus een zeer eenvoudige integraal op.Je vindt : L = 3a LL zondag 11 maart 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
x^(2/3) + y^(2/3) = a^(2/3)y = Ö((a^(2/3)- x^(2/3))^3)y'= (3/2)Ö(a^(2/3)- x^(2/3))L= (de integraal van -a (ondergrens) tot a (ik kan het symbool niet vinden)) Ö(1+(9/4)(a^(2/3)- x^(2/3)))en nu kan ik niet meer verder...ik hoop dat het een beetje duidelijk is! sophie 3de graad ASO - zaterdag 10 maart 2007
sophie 3de graad ASO - zaterdag 10 maart 2007
Hallo SophieJe afgeleide is niet juist.Je hebty = (a2/3 - x2/3)3/2Dusy' = 3/2.(a2/3 - x2/3)1/2.(-2/3.x-1/3) =-(a2/3 - x2/3)1/2.x-1/31 + (y')2 = a2/3/x2/3Dit levert dus een zeer eenvoudige integraal op.Je vindt : L = 3a LL zondag 11 maart 2007
LL zondag 11 maart 2007
©2001-2024 WisFaq