Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoogte in het bakje

In het scheikundig laboratorium op school wordt een experiment gedaan waarbij vloeistof uit een injectiespuit wordt leeggespoten in een bakje. De inhoud van de injectiespuit bedraagt 120 mL. De oppervlakte van het bakje is 2500 mm2

Hoe hoog staat de vloeistof in het bakje (eenheid micrometer)

Sandro
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 8 maart 2007

Antwoord

Hallo

Het volume berekent men door de oppervlakte van het grondvlak te vermenigvulden met de hoogte.
Omgekeerd is de hoogte dus gelijk aan het volume gedeeld door de oppervlakte van het grondvlak.
De gegevens moeten in dezelfde eenheid uitgedrukt worden.
Je kiest hier best voor de millimeter als eenheid.
Je weet dat 1 liter gelijk is aan 1 dm3
Dus 1 milliliter is gelijk aan 1 cm3 = 1000 mm3
Het volume is dus 120 ml = 120 cm3 = 120000 mm3
De oppervlakte van het grondvlak is 2500 mm2
De hoogte is dan 120000 mm3/2500 mm2 = 48 mm
Vermits 1 mm = 1000 micrometer is de hoogte dus gelijk aan 48000 micrometer.

LL
vrijdag 9 maart 2007

©2001-2024 WisFaq