Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Haakjes wegwerken

eerste oef :(4/5xy-1/2x2y2)2
tweede oef :-(-2a-5b)2
derde oef :(1.2x+0.5y2)(-1.2x+0.5y2)
vierde oef :(x+6)2-(x+6)(x-6)

jojo
1ste graad ASO-TSO-BSO - donderdag 8 maart 2007

Antwoord

Ik neem aan dat het de bedoeling is de uitdrukking uit te werken, dus zonder haakjes te schrijven.... denk ik...

Je kent je merkwaardige producten!? Toch?

(a+b)2=a2+2ab+b2
(a-b)2=a2-2ab+b2
(a+b)(a-b)=a2-b2

Dus bijvoorbeeld bij de 4e oefening:
(x+6)2-(x+6)(x-6)=x2+12x+36-(x2-36)=x2+12x+36-x2+36=12x+72

En de rest gaat precies zo... toch? Zou dat lukken denk je?

WvR
donderdag 8 maart 2007

©2001-2024 WisFaq