Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deelverhouding k

de leraar heeft ons een taak gegeven zonder dat we ook maar één oefening gemaakt hebben in les dus ik zit helemaal vast bij een oefening.
de opgave is : P1 , P2 en P zijn drie collineaire punten waarvoor geldt

vector P1 = 3 vector A - vector B
vector P2 = 2 vector A + 5 vector B
vector P = 9/4 vector A + 7/2 vector B

de vraag is : bepaal de deelverhouding k van P t.o.v. (P1,P2

ik ken de formule voor k maar kom totaal nergens... hulp is echt nodig aub aub aub ,heb er vrijdag toets van.

bavo
3de graad ASO - dinsdag 6 maart 2007

Antwoord

Hallo

Je kunt vector A uitdrukken in functie van vector P1 en vector P2. En zo kun je ook vector B uitdrukken in functie vector P1 en vector P2 (stelsel oplossen).
Vermits vector P gegeven is in functie van vectoren A en B, kun je nu vector P uitdrukken in functie vector P1 en vector P2.

LL
dinsdag 6 maart 2007

©2001-2024 WisFaq