\require{AMSmath} Integreren van een wortel Ik zit met de volgende opgave:wat is de integraal van (x² + x + 1)Ik heb al geprobeerd met de volgende stelling, maar ik kom er niet uit: integraal f(x)dx = integraal f{g(t)} * g'(t)dtwaarna je zou kunnen verder gaan met integraal udv = uv - integraal vduIs dit de manier om dit probleem aan te pakken, of is er een andere manier?groet,Leo Leo Bo Student universiteit - donderdag 24 oktober 2002 Antwoord Hoi,Neem s=x+a (a reëel), dan is x=s-a en x2+x+1=s2+(1-2a)s+a2-a+1.Voor a=1/2 valt de term in s weg: x2+x+1=s2+3/4Voor s=b.t kan je b bepalen zodat de integrand van de vorm Öt2+1 is.Bedenk verder dat ch2(u)-sh2(u)=1 en dus dat sh2(u)+1=ch2(u).Voor t=sh(u) wordt de integrand dus ch(u).d(sh(u))=ch2(u)...Neem ch(u)=(ex+e-x)/2 en reken dat kwadraat uit. Je vind eenvoudige integralen van ex...Groetjes,Johan andros donderdag 24 oktober 2002 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit met de volgende opgave:wat is de integraal van (x² + x + 1)Ik heb al geprobeerd met de volgende stelling, maar ik kom er niet uit: integraal f(x)dx = integraal f{g(t)} * g'(t)dtwaarna je zou kunnen verder gaan met integraal udv = uv - integraal vduIs dit de manier om dit probleem aan te pakken, of is er een andere manier?groet,Leo Leo Bo Student universiteit - donderdag 24 oktober 2002
Leo Bo Student universiteit - donderdag 24 oktober 2002
Hoi,Neem s=x+a (a reëel), dan is x=s-a en x2+x+1=s2+(1-2a)s+a2-a+1.Voor a=1/2 valt de term in s weg: x2+x+1=s2+3/4Voor s=b.t kan je b bepalen zodat de integrand van de vorm Öt2+1 is.Bedenk verder dat ch2(u)-sh2(u)=1 en dus dat sh2(u)+1=ch2(u).Voor t=sh(u) wordt de integrand dus ch(u).d(sh(u))=ch2(u)...Neem ch(u)=(ex+e-x)/2 en reken dat kwadraat uit. Je vind eenvoudige integralen van ex...Groetjes,Johan andros donderdag 24 oktober 2002
andros donderdag 24 oktober 2002
©2001-2025 WisFaq