Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijkingen

ik ben het terug kristof sorry voor die opgvae ma i kwi ldeze graag opgelost krijgen en ik zit vast.
1) sin2x = cos (p/6 - x)
Ik heb op het LL de dubbele formule toegepast en op de rechter de som- en verschilformules en dan wou ik die cos van het LL lid naar het RL brenge om die cosinussen weg te werken. Ik weet echt nietmeer wat ik verder moet doen.

Kristo
3de graad ASO - donderdag 1 februari 2007

Antwoord

Waarom dat allemaal....... die 2x kan je gewoon laten staan:
sin a = cos b Û sin a = sin (1/2p-b) en dan geldt dus
a=1/2p-b (+k·2p) of a=p-(1/2p-b) = 1/2p+b (+k·2p)
Nu jij weer.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 1 februari 2007

©2001-2024 WisFaq