\require{AMSmath} Bepaalde integraal zoeken de opgave is : de integraal met als ondergrens -1 en boven grens 0 van 2x+1/3x-2 na lang zoeken en opnieuw zoeken kom ik -9/ln (2/3) uit maar als oplossing (staat in boek ) zou ik 45/ln(2/3) moeten uitkomen.waar loopt het fout? bavo 3de graad ASO - dinsdag 30 januari 2007 Antwoord 2x+1 = (eln2)x+1 = e(x+1)ln2, en3x-2 = (eln3)x-2 = e(x-2)ln3.dus 2x+1/3x-2 = e(x+1)ln2-(x-2)ln3= ex(ln2-ln3)+(ln2+2.ln3) = ex(ln2/3)+(ln18)-1ò0ex(ln2/3)+(ln18)dx= [(1/ln(2/3)).ex(ln2/3)+(ln18)]0-1= (1/ln(2/3)).(eln18 - eln18-(ln2/3))= (1/ln(2/3)).(18 - eln27)= (1/ln(2/3)).(18 - 27)= -9/ln(2/3)dit zou dus moeten kloppen.nb1: ln(2/3) is negatief,.. dus -9/ln(2/3) is positief.nb2: je mag ook van de basisregel uitgaan dat de primitieve van a^x gelijk is aan (1/lna).a^x + Cgroetenmartijn mg dinsdag 30 januari 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
de opgave is : de integraal met als ondergrens -1 en boven grens 0 van 2x+1/3x-2 na lang zoeken en opnieuw zoeken kom ik -9/ln (2/3) uit maar als oplossing (staat in boek ) zou ik 45/ln(2/3) moeten uitkomen.waar loopt het fout? bavo 3de graad ASO - dinsdag 30 januari 2007
bavo 3de graad ASO - dinsdag 30 januari 2007
2x+1 = (eln2)x+1 = e(x+1)ln2, en3x-2 = (eln3)x-2 = e(x-2)ln3.dus 2x+1/3x-2 = e(x+1)ln2-(x-2)ln3= ex(ln2-ln3)+(ln2+2.ln3) = ex(ln2/3)+(ln18)-1ò0ex(ln2/3)+(ln18)dx= [(1/ln(2/3)).ex(ln2/3)+(ln18)]0-1= (1/ln(2/3)).(eln18 - eln18-(ln2/3))= (1/ln(2/3)).(18 - eln27)= (1/ln(2/3)).(18 - 27)= -9/ln(2/3)dit zou dus moeten kloppen.nb1: ln(2/3) is negatief,.. dus -9/ln(2/3) is positief.nb2: je mag ook van de basisregel uitgaan dat de primitieve van a^x gelijk is aan (1/lna).a^x + Cgroetenmartijn mg dinsdag 30 januari 2007
mg dinsdag 30 januari 2007
©2001-2024 WisFaq