Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme Amplitudeverhouding

Ik heb de volgende vergelijking voor de amplitude verhouding y/x:

20log y/x = 16,66666667

hoe kan ik nou y/x uitrekenen ik 20 tot de macht doen bij beide maar dan kom ik voor regelsysteem op een belachelijk hoge waarde?

Bob
Student hbo - zondag 28 januari 2007

Antwoord

Als je hebt 20log(y/x) = 16,67, dan zul je eraan moeten geloven dat y/x = 2016,67.
Of dat groot is in het vak regelsystemen weet ik niet, want ik heb er geen enkele kennis van (en dat wil ik ook zo laten!).

MBL

MBL
zondag 28 januari 2007

 Re: Logaritme Amplitudeverhouding 

©2001-2024 WisFaq