Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale verdeling

Ik zit al de hele avond te zoeken naar de bewerking om aan deze oefening te beginnen ik heb wel de formule van de binomiale verdeling maar ik heb geen flauw idee hoe ik deze moet toepassen op de oefening.. Dit is de oefening:

Stel dat Stel dat X een binomiaal verdeelde toevalsvariabele is. Bepaal dan:
P(X=2) n=8, p =0.20
F(X=7)= P(X=7) n=13,p =1/3
F(X=2)=P(X=2) n=5, p=0.60

Eline
Student universiteit België - zondag 28 januari 2007

Antwoord

Ik neem aan dat je met een grafische rekenmachine werkt.
Dan is P(X2| N = 8; P = 0,20) = 1 - P(X1) = 1 - BinomCdf(8,0.2,1)
en dat laatste stukje is dan uiteraard de machinetaal die tegenwoordig onvermijdbaar lijkt te zijn.

Wat je met de twee overige vragen wilt, ontgaat me. Enerszijds schrijf je P(X=7) en anderszijds P(X7), maar daar is natuurlijk wel verschil tussen.
Als je zou willen hebben P(X=7), dan neem je op de machine de optie BinomPdf(13,1/3,7).

Als je nog met tabellen werkt, dan is de opzoekmethode in wezen hetzelfde, maar we horen het wel als je er niet uitkomt.

MBL

MBL
zondag 28 januari 2007

©2001-2024 WisFaq