\require{AMSmath} Continuiteit van cos en sin Ik weet dat de standaard cosinus en sinus continu zijn. Maar wanneer je gaat werken met bv.: cos(z) als z = x - jy in plaats van x + jy? Ik heb al geprobeerd om er aan te geraken met de Stelling van Cauchy - Riemann maar ik geraak er niet uit. Kevin Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 20 januari 2007 Antwoord Beste Kevin, De complexe sinus en cosinus kan je definiëren met behulp van de exponentiële functie: cos(z) = (eiz+e-iz)/2 sin(z) = (eiz-e-iz)/(2i) De exponentiële functie is analytisch (waardoor zeker continu), cosinus en sinus dus ook. mvg, Tom td zondag 21 januari 2007 Re: Continuiteit van cos en sin ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet dat de standaard cosinus en sinus continu zijn. Maar wanneer je gaat werken met bv.: cos(z) als z = x - jy in plaats van x + jy? Ik heb al geprobeerd om er aan te geraken met de Stelling van Cauchy - Riemann maar ik geraak er niet uit. Kevin Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 20 januari 2007
Kevin Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 20 januari 2007
Beste Kevin, De complexe sinus en cosinus kan je definiëren met behulp van de exponentiële functie: cos(z) = (eiz+e-iz)/2 sin(z) = (eiz-e-iz)/(2i) De exponentiële functie is analytisch (waardoor zeker continu), cosinus en sinus dus ook. mvg, Tom td zondag 21 januari 2007
td zondag 21 januari 2007
©2001-2024 WisFaq