Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren van een product van functies

Kan iemand me helpen met het volgende probleem.
Ik ken de eigenschap van de kettingregel bij het afleiden. Mijn vraag is nu hoe dit werkt bij integreren. Stel je hebt een product van twee functies. Hoe moet dit geïntegreerd worden?

vb. òcos(t).esin(t)= ??

walter
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 20 januari 2007

Antwoord

Waar is die dt ??? Voor het begrijpen is het vermelden van dt essentieel.
Nou is het aardige hier dat de cos(t) bijna de afgeleide van sin(t) is. Dus stel y=sin(t) dan is dy=-cos(t)·dt. Nou, daar moet je toch verder mee kunnen lijkt me.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 20 januari 2007

©2001-2024 WisFaq