Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hellingen

de studenten wordne door hun sportmeester onverbiddelijk per fiets de amraf-berg opgejaagd. Voor deze berg wordt de hoogte h (in meter) gegeven als functie van x (in meter) door:

h = A e ^ (-x2/2s2). Hierbij geldt: A=910m en s =3700m. Bereken waar de helling het steilst is en hoeveel het hellingspercentage op die plaats bedraagt.

Ik denk dat je eerst de afgeleide moet bereken van h, maar dan weet ik niet hoe je daaruit de helling kan halen?

Bedankt!

caroli
Student universiteit België - woensdag 17 januari 2007

Antwoord

De helling is het grootst als de afgeleide een maximum heeft. Bereken het waar de afgeleide maximaal is!

WvR
woensdag 17 januari 2007

©2001-2024 WisFaq