Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepalen van volumes

de vraag is bepaal het volume dat verkregen wordt door y=1+x2 te roteren rond de x-as tussen -1x2
als oplossing wordt er gegeven:
p78/5
ik weet wat de formule is voor het berekenen van volumes met integralen maar hoeveel ik het ook probeer, ik heb deze oplossing nog nooit gevonden. soms twijfel ik zelfs of de gegeven oplossing wel de juiste is? kan u me in een paar korte stappen even uitleggen hoe je deze uitkomst bekomt?
alvast bedankt.
jel

Jel
Student universiteit België - maandag 15 januari 2007

Antwoord

Vooraf: de notatie -1x2 is onmogelijk. Dat moet zijn -1x2.

Je krijgt: [pò(x4+2x2+1)dx waarbij de integrand het kwadraat is van de gegeven functie. De grenzen zijn uiteraard -1 en 2.
Dit wordt vervolgens p[x5/5 + 2/3x3+x] met dezelfde grenzen.
Vul nu eerst hierin x = 2 in, vervolgens x = -1 en trek de resultaten van elkaar af.
je krijgt dan echt wat je antwoord meestuurt.

MBL

MBL
maandag 15 januari 2007

©2001-2024 WisFaq