Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstukken differentiaalvergelijkingen

Zij x(t)de temperatuur van een lichaam op het ogenblik t en X¥ de constante omgevingstemperatuur , dan gledt volgens de koelwet van Newton:
dX/dt= -k(x-x¥) met k een constante.

Bepaal de oplossing X(t) wanneer X(0) = X°. Als nu X¥ = 18° en X° = 80° hoelang duurt het dan vooraleer het lichaam de temperatuur van 36° bereikt heeft indien je weet dat het lichaam al na 1 minuuut afgekoeld is tot een temperatuur van 72°

Ik weet langs geen kanten hoe ik aan deze oefning moet beginnen...Zou iemand mij kunnen helpen want deze is te kennen voor mijn examen.
Dank

kenzo
Student universiteit België - maandag 15 januari 2007

Antwoord

Het is een typisch voorbeeld van begrensde groei.

q48586img1.gif

Dus dat moet kunnen...

WvR
dinsdag 16 januari 2007

©2001-2024 WisFaq