To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaalde integraam en oppervlakte

Hallo,

ik zit met een vraagje:

Bereken de volgende integraal I, alsook de oppervlakte S begrepen tussen de kromme en de X-as, in het beschouwde interval.

ò(x3 + 3x)dx : de bovengrens is 2 en de ondergrens is -2.

Nu kom ik voor de oppervlakte S 20 uit wat ook zo staat in het boek, maar voor de integraal I moet ik 0 uikomen. Hoe kom ik daar nu aan?? Volgens mij is het helemaal niet moeilijk maar ik zie het gewoon niet. Hopelijk kunnen jullie me helpen. Alvast bedankt

Nichol
Student universiteit België - maandag 15 januari 2007

Antwoord

Nicholas,
Primitieve F(x)=1/4x4+3/2x2,dus I=F(2)-F(-2)=10-10=0.

kn
maandag 15 januari 2007

©2001-2025 WisFaq