Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken de volgende integraal

Er wordt mij gevraagd de volgende onbepaalde integraal te berekenen:

1/(Ö(2x+3) + 3Ö(2x+3))

Lijkt op het eerste zicht redelijk makkelijk, maar ik kom er echt niet uit!

Mattia
Student Hoger Onderwijs België - zondag 14 januari 2007

Antwoord

Substitueer eerst u=2x+3; daar wordt de functie wat eenvoudiger van. Vervolgens zet je u=v6; dat geeft de integraal van 6v5/(v3+v2)=6v3/(v+1). Die laatste kun je breuksplitsen tot 6(v2-v+1-1/(v+1)). Dit is verder eenvoudig te integreren.

kphart
zondag 14 januari 2007

©2001-2024 WisFaq