Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verwachtingswaarde berekenen via binomiale verdeling

Een boer heeft 100 kalveren. Elk kalf levert 60€ winst indien het de winterperiode overleeft maar de boer verliest 600€ voor ieder kalf dat de winter niet overleeft. De kans op overleving bedraagt 95% Hoe kan je via binomiale verdeling de verwachtingswaarde van de winst berekenen?

Ben
3de graad ASO - zaterdag 30 december 2006

Antwoord

De verwachtingswaarde van een binomiaal verdeelde stochast X (het aantal kalveren dat de winter overleeft) met n=100 en p=0,95 is gelijk aan:

E(X)=n·p=100·0,95=95

Nu jij weer...

Zie ook 3. Binomiale verdeling.

WvR
zaterdag 30 december 2006

©2001-2024 WisFaq