Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Negatief exponentiële verdeling

Een satelliet heeft 5 zonnepanelen. Ieder zonnepaneel heeft een levensduur die kan worden beschreven door een negatief-exponentiële verdeling met mu = 0,5. Dus de gemiddelde levensduur van een paneel is 1/0,5 = 2 jaar. Zodra 3 panelen zijn uitgevallen, houdt de satelliet op te functioneren.
a) Hoe groot is de kans dat een willekeurig zonnepaneel na 4 jaar nog functioneerd?
Ik dacht zelf aan dit maar het klopt niet.
P(k≥4) mu=0.5
1-P(k≤3) mu 0.5
Ik weet dat het antwoord 0.1353 moet zijn (antwoordenboek) maar daar wordt geen uitleg gegeven

b) Hoe groot is de kans dat de satelliet na 4 jaar nog functioneerd? We gaan ervan uit dat de levensduren van de panelen onderling onafhankelijk is.
En dit is de kans van de vorige vraag tot de macht 3 toch????

Gerard
Student hbo - dinsdag 12 december 2006

Antwoord

Moet het niet zijn:

P(k$>$4)=1-P(k$\leq$4)

Dus:

q48054img1.gif

Nou ja...
Zie 7. Negatief exponentiële verdeling

WvR
donderdag 14 december 2006

©2001-2024 WisFaq