To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Convergentie bepalen

Hallo,

Ik moet bepalen of de volgende rij convergeert dan wel divergeert. Eerst probeer ik het met d'Alembert (lijkt mij het makkelijkst met dit soort machten) en daarna met het Majorantenkenmerk. Het gaat om de reeks:

an=2n/3n+1

Robert
Student universiteit - woensdag 29 november 2006

Antwoord

Beste Robert,

Er geldt: 3n+1 = 3.3n, dus an = 1/3.(2/3)n.

Maar 2/3 1, wat weet je van xn met |x|1 voor n naar oneindig?

mvg,
Tom

td
woensdag 29 november 2006

 Re: Convergentie bepalen 

©2001-2025 WisFaq