Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Fourier

Geachte

Ik moet de Fourierreeks van de T- periodieke functie f(t) bepalen.

Ik weet:

f(t) = 0 voor t = -T/2
f(t) = - U voor –T/2t0
f(t) = 0 voor t = 0
f(t) = + U voor 0tT/2
f(t) = 0 voor t = T/2

Deze functie wordt ook de blokgolf genoemd.
Kunnen jullie mij alstublieft helpen of me wat informatie doorspelen wat een blokgolf is of met welke formule ik hier moet werken.

Alvast bedankt

Bart.

Bart
Overige TSO-BSO - maandag 27 november 2006

Antwoord

Een blokgolf is een functie die in opeenvolgende intervallen van gelijke lengte, afwisselend een van twee gegeven waarden aanneemt. In jouw vraag zijn die waarden U en -U en hebben de intervallen lengte T/2 (zodat de functie inderdaad periode T heeft).

Ik zou beginnen met de cursus eens door te nemen. De formules die je moet gebruiken (namelijk die voor de Fourier-coefficienten) staan er letterlijk in.

cl
maandag 27 november 2006

©2001-2025 WisFaq