Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Over afhankelijkheid van parameters in dichtheidsfuncties

Ik heb twee aan elkaar gerelateerde kansdichtheidsfuncties.
De éne voor een stochast T[1], 0 T[1] 1/a[1]:

f[1]= (c[0]*a[1]+a[0]*c[1])/a[0]*(1-a[1]*t)^((c[0]*a[1]+a[0]*c1-a[1]*a[0])/a[1]/a[0])

waarbij de cijfers tussen vierkante haakjes moeten gelezen worden als subscripts.

De ander voor een stochast T[0], 0 T[0] 1/a[0]:

f[0] = (c[0]*a[1]+a[0]*c[1])/a[1]*(1-a[0]*t)^((c[0]*a[1]+a[0]*c1-a[1]*a[0])/a[1]/a[0])

Nu kun je met

b=(c[0]*a[1]+a[0]*c1-a[1]*a[0])/(a[1]*a[0])

De twee functies ook als volgt schrijven:

f[1] = a[1]*(b+[1])*(1-a[1]*t)^b

en

f[0] = a[0]*(b+[1])*(1-a[0]*t)^b

Het lijkt er dus op dat er maar drie onafhankelijke parameters zijn. Je zou dan in plaats van c[0] en c[1] bv. c kunnen gebruiken. Is dat de enige oplossing voor drie parameters en zo ja waarom?

Ad van
Docent - maandag 27 november 2006

Antwoord

Ad,
Als de gegeven parameters onafhankelijk zijn,verandert het aantal door de introductie van b natuurlijk niet want b is een functie van deze parameters,.

kn
maandag 27 november 2006

 Re: Over afhankelijkheid van parameters in dichtheidsfuncties 

©2001-2024 WisFaq