Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Dag beste,

ik heb 2 kleine vragen:
1. is de integraal (T/2 onderaan en T boven aan)(f(t))dt
gelijk aan integraal (0 onderaan en T/2 boven aan)(f(t))dt
als f(t)= -f(t+T/2)

2. Stel An = (2/T) * integraal ( 0 onder en T boven) (f(t) * sin (nωt))dt
is dan A2n = (2/T) * integraal ( 0 onder en T boven) (f(t) * sin (2nωt))dt

alvast bedankt.

Bart
Overige TSO-BSO - zaterdag 25 november 2006

Antwoord

1. Nee, het min-teken speelt ook mee.
2. Ja.

kphart
dinsdag 28 november 2006

©2001-2025 WisFaq