Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Fourrier

Dag beste,

Ik moet de Fourrier reeks van de T- periodieke functie: f(t) bepalen.


f(t) = 0 voor t = -T/2
= - U voor –T/2 t 0
= 0 voor t = 0
= + U voor 0 t T/2
= 0 voor t = T/2

Zelf heb ik er nog niets van te weeg gebracht en vraag daarom dat jullie mij zouden willen helpen.

Alvast bedankt.

Bart
Overige TSO-BSO - zaterdag 25 november 2006

Antwoord

Je moet de bijbehorende integralen uitrekenen: int(f(t)*sin(nwt), t=-T/2..T/2) en int(f(t)*cos(nwt), t=-T/2..T/2) voor alle n.
In dit geval krijg je int(-U*sin(nwt), t=-T/2..0) + int(U*sin(nwt), t=0..T/2) en soortgelijke uitdrukkingen met cos(nwt).

kphart
dinsdag 28 november 2006

Re: Fourrier

©2001-2025 WisFaq