\require{AMSmath} Translatie van machts- en logaritmische functies Omdat de lesstof enigszins onduidelijk is, leg ik u de volgende vraag voor.Welke stappen leiden achtereenvolgens van y = gx naar y = a + b . gcx - d.Ik denk dat het moet zijn:- eerst vermenigvuldigen t.o.v. de y-as met 1/c- dan de translatie (0, d)- dan vermenigvuldigen t.o.v. de x-as met b- dan de translatie (a, 0)En van de functie y = glog x naar y = a + b·glog (cx - d) dezelfde stappen in dezelfde volgorde. Tom Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 november 2006 Antwoord Met WisKit kan je je hypothesen eens toetsen aan een voorbeeld. Ik geef je hier onder een voorbeeld:...en als je goed kijkt zul je zien dat er iets niet klopt aan je lijstje! Zie je ook wat er niet klopt? WvR woensdag 15 november 2006 Re: Translatie van machts- en logaritmische functies ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Omdat de lesstof enigszins onduidelijk is, leg ik u de volgende vraag voor.Welke stappen leiden achtereenvolgens van y = gx naar y = a + b . gcx - d.Ik denk dat het moet zijn:- eerst vermenigvuldigen t.o.v. de y-as met 1/c- dan de translatie (0, d)- dan vermenigvuldigen t.o.v. de x-as met b- dan de translatie (a, 0)En van de functie y = glog x naar y = a + b·glog (cx - d) dezelfde stappen in dezelfde volgorde. Tom Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 november 2006
Tom Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 november 2006
Met WisKit kan je je hypothesen eens toetsen aan een voorbeeld. Ik geef je hier onder een voorbeeld:...en als je goed kijkt zul je zien dat er iets niet klopt aan je lijstje! Zie je ook wat er niet klopt? WvR woensdag 15 november 2006
WvR woensdag 15 november 2006
©2001-2025 WisFaq