\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 47285 Re: Gelijkzijdige driehoek Ik heb gevonden: S = 1/2 · p/3 · PX + 1/2 · p/3 · PY + 1/2 · p/3 · PZ S = p/6 (PX + PY + PZ) S = (p/6) · s In een driehoek is de oppervlakte gelijk aan (b · h)/2, dus ((p/3)·s)/2 = (b·h)/2 b = p/3 en h = s s is de hoogtelijn in de gelijkzijdige driehoek. Dus we hebben een rechthoekige driehoek. Als we pythagoras toepassen hebben we: (p/3)2 = s2 + (p/6)2 p = 3Ö(s2+(p2/36)) Daar zit ik vast, want ik kan niet zo goed met wortels werken Jeroen 3de graad ASO - woensdag 25 oktober 2006 Antwoord Heel goed, maar je kunt beter even de kwadraten uitwerken: ..en volgens mij zijn we er dan wel zo'n beetje... WvR woensdag 25 oktober 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb gevonden: S = 1/2 · p/3 · PX + 1/2 · p/3 · PY + 1/2 · p/3 · PZ S = p/6 (PX + PY + PZ) S = (p/6) · s In een driehoek is de oppervlakte gelijk aan (b · h)/2, dus ((p/3)·s)/2 = (b·h)/2 b = p/3 en h = s s is de hoogtelijn in de gelijkzijdige driehoek. Dus we hebben een rechthoekige driehoek. Als we pythagoras toepassen hebben we: (p/3)2 = s2 + (p/6)2 p = 3Ö(s2+(p2/36)) Daar zit ik vast, want ik kan niet zo goed met wortels werken Jeroen 3de graad ASO - woensdag 25 oktober 2006
Jeroen 3de graad ASO - woensdag 25 oktober 2006
Heel goed, maar je kunt beter even de kwadraten uitwerken: ..en volgens mij zijn we er dan wel zo'n beetje... WvR woensdag 25 oktober 2006
WvR woensdag 25 oktober 2006
©2001-2024 WisFaq