Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Scheiden van variabelen

Kan er een voorbeeld gegeven worden van het scheiden van variabelen en hoe dit opgelost moet worden

Henk
Student hbo - woensdag 25 oktober 2006

Antwoord

scheiden van variabelen houdt praktisch gezegd in dat je "alles met x en dx" naar de ene kant van het = teken haalt, en "alles met y en dy" naar de andere kant.
okay, een voorbeeld:

dy/dx = (2x+1).ey
Û e-ydy = (2x+1)dx
Û d(-e-y) = d(x2+x)

-e-y = x2+x+c Û e-y = -x2-x-c
-y=ln(-x2-x-c) Û y=-ln(-x2-x-c)

groeten,
martijn

mg
woensdag 25 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq