Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursieformule integratie (sin(x))^k

Ik moet de volgende recursie-formule afleiden:
ò sinkxdx=-1/x cosxsink-1x+(k-1)/k ò sink-2xdx k2

Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik dit moet aanpakken, voor sin2x is het geen probleem, maar omdat ik nu niet weet hoe ik de sinus moet omzetten tot iets differentieerbaars kom ik hier niet uit. Heeft iemand een tip?

Jannek
Student universiteit - zondag 22 oktober 2006

Antwoord

Beste Janneke,

Schrijf sinkx dx = sink-1x.sin(x) dx en pas partiële integratie toe waarbij je sink-1x differentieert en sin(x) dx integreert. Daarna een hint: cos2a = 1-sin2a.

mvg,
Tom

td
zondag 22 oktober 2006

 Re: Recursieformule integratie (sin(x))^k 

©2001-2025 WisFaq