To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functievoorschrift opstellen parabool

Voor welke waarden van a ligt de grafiek van de functie
y= (a-2)x2-2ax+a+6 geheel boven de x-as.

Ik begrijp Dat D0 en a0, maar in het antwoordenboek staat dat er a2 en a3 uitkomt, zodat de combinatie luidt: a3.

Kunt u mij dit aub stap voor stap uitleggen, want ik heb er hoofdpijn van gekregen. Dank u

Richar
Student hbo - vrijdag 20 oktober 2006

Antwoord

D=(-2a)2-4·(a-2)·(a+6)=48-16a

Er geldt: D0 dus 48-16a0 Û a3

Vooraf zou je kunnen eisen dat a¹2 omdat je anders geen tweedegraadsvergelijking meer hebt en dat dan de ABC-formule niet van toepassing is en de 'discriminant' ook niet...

WvR
vrijdag 20 oktober 2006

©2001-2025 WisFaq