Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Een leerling vwo-6 vroeg me van de week waarom de integraal van sin2x niet -1/3 cos3x is en daar kon ik geen antwoord op geven.
Misschien kunt u mij helpen.
Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Elian
Docent - vrijdag 20 oktober 2006

Antwoord

Omdat de afgeleide van y=-1/3cos3x gelijk is aan y=sin(x)·cos2x en niet y=sin2x. Lijkt me toch wel het minste...

Zie 4. Kettingregel

WvR
vrijdag 20 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq